BOTOX
vägen till slät hy

Hur fungerar BOTOX?

 

Botox är ett muskelavslappnande protein som injiceras i de små ansiktsmusklerna och därmed blockerar nervimpulser så muskeln slappnar av. Resultatet blir att den överliggande huden blir slät och utan rynkor. Botox verkar endast i de specifika muskler som behandlas och påverkar inte andra nervfunktioner.

Hur utföras behandlingen?

 

Botox injiceras i muskeln med en engångsspruta med en mycket tunn nål varför det är ganska lite obehag vid behandlingen. Behandlingen är kortvarig beroende på hur många områden som behandlas och du kan återgå till ditt normala liv efteråt. De första 4 timmarna efter behandlingen ska man inte massera, använda krämer eller ha makeup på det behandlade området. Du ska inte träna på behandlingsdagen.

När syns resultatet och hur länge håller behandlingen?

 

Effekten av Botoxbehandlingen börjar ses efter 3 dagar och har oftast full effekt efter 14 dagar. Det är inte ovanligt att man som förstagångspatient behöver göra en kostnadsfri komplettering med Botox.

 

Effekten av Botox håller i genomsnitt 3-5 månader. För att underhålla effekten av behandlingen ska man räkna med 2-3 behandlingar per år. Vetenskapliga studier har visat att effekten av Botox ökas efter upprepad behandling. Detta beror på att muskeln som blockeras av Botox blir svagare eftersom den inte användas och att man omedvetet ändrar mimik.

Biverkningar vid BOTOX?

 

Vanligaste biverkning är ömhet och/eller blåmärken. Vissa upplever en svag spänningshuvudvärk dagen efter behandlingen. Där finns en liten risk att en närliggande muskel försvagas men denna effekt är förbigående och försvinner efter 1-2veckor. Det finns fram till idag inte rapporterat om några bestående men efter behandlingar med Botox.

Vad kan behandlas med BOTOX?

 

Rynkor mellan ögonen (arg-/bekymmersrynkor)

Horisontella rynkor i pannan

Skrattrynkor/kråksparkar vid ögonen

Rynkor runt munnen (pussrynkor)

Näsrynkor

Skrynklig haka (appelsinhaka)

Sura mungipor

Käklinje

Tandgnissling

Spänningshuvudvärk

Inför din behandling med BOTOX

 

När du ska göra din behandling med Botox ska du vara frisk. Du får alltså inte ha feber eller infektion i kroppen. Du ska inte ha aktiv herpes infektion, aktiv acne i injektions området, inte vara gravid eller amma.

 

Äter man Voltaren, Magnecyl, Ipren, omega 3 eller liknande har man lättare för att få blåmärken i injektionsområdet.

Nybrostrand Kliniken- Bussmevägen 24, Nybrostrand 27171

070-4916200

BOTOX vägen till slät hy
Nybrostrand Kliniken- Bussmevägen 24, Nybrostrand 27171
BOTOX vägen till slät hy
Nybrostrand Kliniken- Bussmevägen 24, Nybrostrand 27171
BOTOX vägen till slät hy
Nybrostrand Kliniken- Bussmevägen 24, Nybrostrand 27171